ΠΑΓΚΟΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Χαρακτηριστικά – Πλεονεκτήματα γρανίτη

Τα σημαντικά πλεονεκτήματα της χρήσης πάγκου από γρανίτη είναι :
 • χαμηλή απορροφητικότητα
 • πολύ υψηλή αντοχή στην χάραξη
 • αντοχή στα οξέα και στη θραύση
 • ευκολία στο καθάρισμα
 • ποικιλία χρωμάτων

Τι πρέπει να γνωρίζετε ?

Κόστος πάγκου : Κάθε πάγκος κουζίνας είναι αποτέλεσμα συνδυασμού υλικού γρανίτη και επεξεργασιών – εργασιών. Σε μία κουζίνα η ποσότητα του υλικού που θα χρειαστεί εύκολα μπορεί να υπολογιστεί , οι εργασίες όμως ανάλογα με τις ανάγκες κάθε κουζίνας διαφοροποιούνται σημαντικά και για αυτό δεν μπορούν να τυποποιηθούν σε μία αναγραφόμενη τιμή. Ο μόνος τρόπος για να εκτιμήσουμε το συνολικό κόστος του πάγκου σας είναι με τη μελέτη της κάτοψης της κουζίνας σας  και την εκτίμηση των συγκεκριμένων εργασιών που θα χρειαστούν .
Εκτίμηση προσφοράς : Το τελικό αποτέλεσμα του πάγκου σας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα των φινιρισμάτων και εργασιών. Γι’ αυτό το λόγο κατά τη σύγκριση τιμών, καλό είναι να έχετε δει από κοντά εναν ολοκληρωμένο πάγκο. Στην έκθεση μας στη Νέα Κηφισιά υπάρχει πάγκος με προφίλ και υποκαθήμενο νιπτήρα για να δείτε από κοντά την ποιότητα των εργασιών και με την ευκαιρία να δείτε και τη συλλογή μας από νεροχύτες, μπαταρίες, πλακάκια κ.α. από επώνυμους οίκους όπως Carron, Franke, Blanco, Macart, La Torre κ.α. στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Είμαστε οι μόνοι που προτρέπουμε τους πελάτες μας να πάρουν και άλλες προσφορές καθώς μόνο τότε και σε συνδυασμό με την ποιότητα της δουλειάς μας μπορεί να διαπιστωθεί ότι παρέχουμε την καλύτερη ποιότητα δουλειάς στις χαμηλότερες τιμές.
Προφίλ πάγκου : Οι πλάκες γρανίτη έχουν πάχος 2 cm και 3 cm. Αν θέλει κάποιος να φαίνεται οπωσδήποτε ο πάγκος πιο παχύς  π.χ. 4 cm αυτό γίνεται με το σχηματισμό προφίλ μπροστά. Εμείς διαθέτουμε μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας και την ανάλογη τεχνογνωσία για να δημιουργήσουμε αυτά τα προφίλ με άψογο φινίρισμα. Η διαφορά από την επιλογή των 2 ή 3cm είναι ότι το προφίλ των 4 cm χρειάζεται περισσότερες εργασίες και κατά συνέπεια μεγαλύτερο κόστος.

Χαρακτηριστικά – Πλεονεκτήματα χαλαζία

Οι χαλαζιακοί πάγκοι κουζίνας αποτελούνται κατά 95% από μάζα φυσικού πετρώματος (χαλαζίας) και 5% από ειδική πολυεστερική ρητίνη που ισχυροποιεί το πέτρωμα και προσδίδει βελτιωμένες φυσικές και μηχανικές ιδιότητες.
Τα σημαντικά πλεονεκτήματα της χρήσης πάγκου από χαλαζία είναι :
 • αντιμυκητιακή και αντιμικροβιακή προστασία
 • χαμηλή εως μηδενική απορροφητικότητα
 • πολύ υψηλή αντοχή στην χάραξη
 • αντοχή στα οξέα και στη θραύση
 • ευκολία στο καθάρισμα
 • ποικιλία χρωμάτων
 • δυνατότητα επιλογής υφής

Τι πρέπει να γνωρίζετε ?

Κόστος πάγκου : Κάθε πάγκος κουζίνας είναι αποτέλεσμα συνδυασμού υλικού χαλαζία και επεξεργασιών – εργασιών. Σε μία κουζίνα η ποσότητα του υλικού που θα χρειαστεί εύκολα μπορεί να υπολογιστεί , οι εργασίες όμως ανάλογα με τις ανάγκες κάθε κουζίνας διαφοροποιούνται σημαντικά και για αυτό δεν μπορούν να τυποποιηθούν σε μία αναγραφόμενη τιμή. Ο μόνος τρόπος για να εκτιμήσουμε το συνολικό κόστος του πάγκου σας είναι με τη μελέτη της κάτοψης της κουζίνας σας (ή ένα πρόχειρο σχέδιο) και την εκτίμηση των συγκεκριμένων εργασιών που θα χρειαστούν .

Εκτίμηση προσφοράς : Το τελικό αποτέλεσμα του πάγκου σας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα των φινιρισμάτων και των εργασιών. Γι’ αυτό το λόγο όταν συγκρίνετε τιμές καλό είναι να έχετε δει από κοντά εναν ολοκληρωμένο πάγκο. Στην έκθεση μας στη Νέα Κηφισιά υπάρχει πάγκος με προφίλ και υποκαθήμενο νιπτήρα για να δείτε από κοντά την ποιότητα των εργασιών.
Προφίλ πάγκου : Οι πλάκες χαλαζία έχουν πάχος   2 cm και 3 cm. Στην Ελλάδα συνήθως εισάγονται πλάκες πάχους 2 cm. Αυτό γίνεται για πρακτικούς λόγους (λιγότεροι κωδικοί) αλλά και για καλύτερο αποτέλεσμα καθώς όταν θέλετε να βάλετε πάγκο και πλάτη κουζίνας χρησιμοποιείται ένας κωδικός (ένας τόνος) που εξασφαλίζει ομοιογένεια αποτελέσματος.
Αν θέλει κάποιος να φαίνεται οπωσδήποτε ο πάγκος πιο παχύς από 2 cm π.χ. 4 cm αυτό γίνεται με το σχηματισμό προφίλ μπροστά.
Η διαφορά από την επιλογή των 2 cm είναι ότι το προφίλ των 4 cm χρειάζεται περισσότερες εργασίες και κατά συνέπεια μεγαλύτερο κόστος από την εμφάνιση 2 cm που απλά γυαλίζεται η τομή του υλικού.
Εγγυήσεις – Αυθεντικότητα υλικού : Είναι πολύ σημαντικό όταν αγοράζετε έναν χαλαζιακό πάγκο κουζίνας να γνωρίζετε ότι το υλικό για το οποίο έχετε πάρει προσφορά θα είναι και αυτό που θα παραλάβετε. Στο πίσω μέρος των πλακών χαλαζία αναγράφεται σε κάποιο σημείο από την εταιρεία παραγωγής, η φίρμα της. Για παράδειγμα στην εταιρεία Hanstone όταν το χρώμα είναι το Bianco canvas αναγράφεται στο πίσω μέρος της πλάκας «Bianco canvas Hanstone» και καποιοι κωδικοί που αφορούν την παρτίδα παραγωγής. Αυτό το αναφέρουμε γιατι πολλές φορές υπάρχουν υλικά που μοιάζουν με χαλαζία , κάποιοι τα πωλούν σε τιμές χαλαζία και στην πραγματικότητα είναι ανώνυμα υλικά ή ακόμα και τεχνομάρμαρα. Το τεχνομάρμαρο όμως είναι υλικό πιο μαλακό (γραντζουνιέται πιο εύκολα ), πολύ πιο φθηνό ( στοιχίζει περίπου το 1 / 3 της τιμής του χαλαζία) αλλά δεν συνίσταται για πάγκο κουζίνας. Το τεχνομάρμαρο μπορεί να τοποθετηθεί σε έναν πάγκο μπάνιου όπου η χρήση είναι πιο απλή.
Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και στις «ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ» που δίνονται για λόγους εντυπωσιασμού οι οποίες αν δείτε όλες τις λεπτομέρειες και τα μικρά γραμματάκια στην ουσία δεν εγγυούνται τίποτα αλλά χρησιμοποιούνται για να δικαιολογήσουν μία υψηλότερη τιμή (υψηλότερο κέρδος για τον κατασκευαστή πάγκου). Η πραγματική εγγύηση θα μπορούσε να δοθεί μόνο από τον αντιπρόσωπο της κάθε εταιρείας χαλαζία. Η συμπεριφορά όμως του υλικού στο χρόνο εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τη χρήση του. Αν για παράδειγμα κάποιος χρησιμοποιεί πολύ έντονα καθαριστικά που δεν χρειάζονται ή ακουμπά πάνω στο χαλαζία ένα σκεύος που έχει θερμοκρασία 350 βαθμούς Celsius μπορει να χαλάσει την επιφάνεια. Για αυτό το λόγο επειδή ο αντιπρόσωπος δεν μπορεί να γνωρίζει τι χρήση έχει γίνει , δεν μπορεί να εγγυηθεί για το τι μπορεί να προκύψει. Αυτό που μπορεί να εγγυηθεί όμως είναι η αυθεντικότητα του χαλαζία οπότε όταν παίρνετε ένα συγκεκριμένο χρώμα συγκεκριμένης εταιρείας (π.χ. Hanstone) γνωρίζετε ότι ισχύουν όλες οι προδιαγραφές του υλικού που αναγράφονται στο αντίστοιχο site της εκάστοτε εταιρείας οι οποίες είναι πραγματικές καθώς αυτού του επιπέδου οι εταιρείες είναι πιστοποιημένες και υπόκεινται συνεχώς σε ελέγχους ποιότητας. Γι’ αυτό το λόγο οι χαλαζίες που επιλέγουμε να επεξεργαστούμε είναι μόνο από επίσημες αντιπροσωπείες επώνυμων εταιρειών ώστε να εξασφαλίζουμε την αυθεντικότητα και ποιότητα των προιόντων. Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία είμαστε στη διάθεση σας.
Οι χαλαζίες Hanstone είναι αδιάβροχοι πάγκοι κουζίνας made in Korea και διατίθενται σε πολλά σχέδια και χρώματα.