SUPRA: Ενεργειακά Τζάκια Ξύλου

Η SUPRA είναι μια Γαλλική εταιρία που ιδρύθηκε το 1878 και έχει 350 υπαλλήλους. Είναι από τις πιο αξιόπιστες και μεγαλύτερες εταιρίες που κατασκευάζει ενεργειακά τζάκια. Διαθέτει δύο εργοστάσια παραγωγής προϊόντων θέρμανσης και κάνει εξαγωγές σε 30 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Η ποιότητα και η απόδοση που έχουν οι ενεργειακές εστίες SUPRA είναι εγγυημένη.
Από τη Σουηδία έως την Πορτογαλία και από τη Γερμανία έως τη Ρωσία, τα προϊόντα SUPRA κατασκευάζονται σύμφωνα με τις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών Προτύπων και είναι πιστοποιημένα βάσει των αυστηρότερων εθνικών προτύπων: DIN, NF, SWWDCERT, AEVE, FLAMME VERTE, κ.ά.

Η SUPRA μέσα από την συνεχή εξέλιξη των ενεργειακών εστιών της για ενεργειακά τζάκια, μας παρουσιάζει την νέα υψηλών αποδόσεων σειρά ενεργειακών εστιών τεχνολογίας PACK.

Η νέα σειρά ενεργειακών εστιών τεχνολογίας PACK διαθέτει τριπλά τοιχώματα για μεγαλύτερη ασφάλεια και μακροζωία θαλάμου καύσης με ανακλαστήρες τύπου INOXIS για μεγαλύτερο βαθμό απόδοσης. Αεροστεγές κλείσιμο πόρτας για μεγαλύτερη οικονομία στη κατανάλωση ξύλου. Ενσωματωμένο ανεμιστήρα για γρηγορότερη θέρμανση του χώρου σας και επιπλέον δευτερεύουσα οικολογική καύση, σύμφωνα με τις αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές ΕΝ 13240 και ΕΝ 13229.

Η SUPRA έχει να παρουσιάσει μια μεγάλη γκάμα ενεργειακών και οικολογικών εστιών που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε απαίτηση του χώρου σας.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ SUPRA

Ονομαστική ισχύς και απόδοση
Κριτήριο ικανότητας της ενεργειακής εστίας για ενεργειακά τζάκια είναι η απόδοση και όχι η ονομαστική ισχύς. Η απόδοση της ενεργειακής εστίας εξαρτάται από την ικανότητα της να μετατρέπει σε θερμότητα τη συνεχόμενη ενέργεια του ξύλου. Όσο η απόδοση είναι υψηλή, τόσο η θέρμανση της εστίας είναι οικονομική και ικανή. Η εξαιρετική απόδοση (70% – 80%) των εστιών SUPRA μπορεί να μειώσει την κατανάλωση του ξύλου στο 50% σε σχέση με το παραδοσιακό τζάκι. Οι εστίες SUPRA είναι κατασκευασμένες να συνδυάζουν την υψηλή απόδοσή με τη μεγάλη χρονική διάρκεια διατήρησης της, εξασφαλίζοντας την θέρμανση μεγάλων ενιαίων χώρων.

Ποιότητα καύσης – ανακλαστήρες τύπου INOXIS HR
Η οικονομία στην κατανάλωση ξύλων χάρη στον υψηλών επιδόσεων ανακλαστήρα των καυσαερίων. Η SUPRA στα ενεργειακά τζάκια χρησιμοποιεί ανοξείδωτους ανακλαστήρες , από ελαφρύ, ανθεκτικό, εύκαμπτο και ανακλαστικό υλικό.

Οι ιδιαιτερότητες αυτού του υλικού, ο μελετημένος σχεδιασμός και η μονωτική επένδυση από βερμικουλίτη επιτρέπουν στο ανακλαστήρα SUPRA να συγκρατεί τη θερμότητα στο κέντρο της εστίας έως και 150 οC επιπλέον.Οι παραπάνω ανακλαστήρες σε συνδυασμό με την θερμοκρασία που αναπτύσσεται στο χώρο καύσης συντελούν ώστε τα καυσαέρια της εστίας είναι πιο καθαρά, το σύστημα «καθαρισμού τζαμιού» να λειτουργεί πιο έντονα και οι στάχτες της καύσης να ελαττώνονται. Οι μαντεμένιοι ανακλαστήρες παραμορφώνονται από την θερμότητα της φωτιάς και σπάζουν γι΄αυτό και η εταιρία SUPRA δεν τους χρησιμοποιεί.

Σύστημα «καθαρισμού του τζαμιού»
Στηρίζεται στη συνεχόμενη τροφοδοσία αέρα στην επιφάνεια του τζαμιού έτσι ώστε να απομακρύνονται από αυτό οι κάπνες και να διατηρείται καθαρό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Χώρος καύσης 3 τοιχωμάτων
Είναι η ιδανικότερη λύση προκειμένου να εξασφαλιστεί η μακροζωία, η απόδοση και η ασφάλεια για τα ενεργειακά τζάκια.

Αποτελείται από δύο στεγανά τοιχώματα (μαντέμι και χάλυβας ή πυρότουβλο και χάλυβας) διανέμει την θερμότητα μέσω του χάλυβα πιο γρήγορα και με δυνατότητα της εύκολης αντικατάστασής του πρώτου εσωτερικού τοιχώματος (πλάκες από μαντέμι ή πυρότουβλο).

Στο τρίτο τοίχωμα , γνωστό ως μεταλλικός αεροθάλαμος, θερμαίνεται ο αέρας που διανέμεται στο χώρο μέσω 4 αεραγωγών που καταλήγουν σε περσίδες)

Λειτουργία εξαφανιζόμενης πόρτας
Η SUPRA έχει εφαρμόσει τη λειτουργία της αθόρυβης και ρυθμισμένη για πλήρες και στεγανό κλείσιμο «εξαφανιζόμενης πόρτας διπλού συγχρονισμένου καναλιού».

Παροχή εξωτερικού αέρα
Σύμφωνα με την μόνωση του σπιτιού και την θέση του τζακιού, η παροχή του αέρα μπορεί να έρχεται μέσα ή έξω από το σπίτι.

Η SUPRA καθιέρωσε την παροχή “Inair” για την τροφοδοσία του εξωτερικού αέρα στην εστία για πιο σταθερή λειτουργία.

Συνεχόμενη καύση
Μια πιστοποιημένη εστία «συνεχόμενης καύσης» σύμφωνα με τον κανονισμό NFD 35376 έχει δυνατότητα διατήρησης της καύσης πάνω από 10 ώρες λειτουργίας επιταχύνοντας την τέλεια καύση (ανάγκη για μικρότερη κατανάλωση ξύλου) ενώ η στάχτη που δημιουργείται είναι μια λεπτή σκόνη η οποία καταλαμβάνει πολύ μικρό χώρο στο σταχτοδοχείο.

Σωστή αποθήκευση ξύλου καύσης
Η καλή λειτουργία του τζακιού εξαρτάται από την ξηρότητα του ξύλου καύσης. Το ιδανικό ξύλο είναι αυτό που έχει αποθηκευτεί σε χώρο που αερίζεται για χρονική διάρκεια 2 ετών. Το φρεσκοκομμένο ξύλο περιέχει 75% νερό, δημιουργώντας καπνό και υγρασία κατά τη διάρκεια της καύσης του.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ PACK

DIADEME – CRISTAL 2 – UNIVERS 2 – Σειρά υψηλής τεχνολογίας – απόδοσης για ενεργειακά τζάκια.

PREMIUM: Το μοντέλο αυτό εξοπλισμένο με όλα τα πλεονεκτήματα των εστιών SUPRA, διαθέτει ανοξείδωτο ανακλαστήρα μεγάλης ακτινοβολίας “INOXIS HR”, γεγονός που επιτρέπει ταυτόχρονα με την ελεγχόμενη καύση, να απολαμβάνετε θέαμα, αποτελεσματική θέρμανση και οικονομία στα ξύλα.

PACK: Για μεγαλύτερη απόδοση των προϊόντων Premium, τα προϊόντα Pack διαθέτουν ανοξείδωτο ανακλαστήρα υψηλής ακτινοβολίας “INOXIS ΤHR”, σύστημα δευτερεύουσας καύσης, κλαπέ τύπου «by pass» και διάταξη σύνδεσης “INAIR” τα οποία αυξάνουν τις αποδόσεις κατά 80% και διατηρούν τη φωτιά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Οι εστίες Pack διαθέτουν ενσωματωμένο βεντιλατέρ μεγάλης ισχύος τύπου “PACK VENTILLE”, με θερμοστάτη για καλύτερη διανομή του θερμού αέρα στο χώρο

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ SUPRA

Τα προϊόντα SUPRA κατασκευάζονται σύμφωνα με τις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών Προτύπων και είναι πιστοποιημένα βάσει των αυστηρότερων εθνικών προτύπων: DIN, NF, SWWDCERT, AEVE, FLAMME VERTE, κ.ά.

Η πιστοποίηση των προϊόντων της βάσει των ως άνω προδιαγραφών κατέστησε την τεχνογνωσία της SUPRA γνωστή παγκοσμίως.

•   Υπηρεσία Μεταπώλησης που εξασφαλίζει την επισκευή όλων των προϊόντων υπό εγγύηση.
•   Υπηρεσία Έρευνας και Ανάπτυξης που διαθέτει ένα σύγχρονο δοκιμαστήριο αποδεκτό από το σύστημα DIN που δοκιμάζει και εξασφαλίζει την ποιότητα των προϊόντων.
•   Σεβασμός στις Ευρωπαϊκές Προδιαγραφές ασφαλείας (NF D 35 376, DTU, TUV, DIN).
•   Συνεχόμενος έλεγχος ποιότητας όλων των προϊόντων.